Namibië - Topbestemming! - Reiscode NB1019

7-daagse fotografiereis

Namibië is 'very hot' en dan bedoelen we niet alleen de temperatuur! Steeds meer mensen ontdekken deze Afrikaanse parel als misschien wel een van de mooiste en meest ongerepte Afrikaanse landen. Het land is vooral bekend van de dieprode woestijn met de hoge zandduinen in Sossusvlei. Hoe ouder een duin is, hoe feller de kleur. Dat heeft te maken met de oxidatie van ijzer in het zand, versterkt door ontelbare granaatdeeltjes.
Speciaal voor degene die niet lang weg kunnen, maar wel een mooie fotoreis willen maken, heeft DTL deze 7 daagse reis naar Namibië samengesteld.
Dat Namibië de natuurliefhebber veel te bieden heeft behoeft geen betoog. Het land kent tal van trekpleisters die de moeite van het bezoeken waard zijn.
Fotografisch is Namibië echt geweldig. Superlatieven schieten tekort. U gaat imponerende landschappen, prachtige kleuren en imposante wolkenluchten zien. U ervaart hoe het is om in de aardedonkere woestijn te verblijven. Waar geen onnatuurlijk licht voorkomt en waar het zo donker is dat zelfs de schaduw van de aarde in het heelal zichtbaar is.

De koelere kust kent een rijkdom aan vogels en zoogdieren en wordt afgewisseld met pittoreske dorpjes met Duitse namen en uitstraling. Namibië is een voormalige Duitse kolonie.
We reizen per 4 x 4 Toyota Highlux met een tent op het dak. Soms verblijven we in een wat luxere lodge en soms in the middle of nowhere, zittend om het kampvuur met een BBQ‑rooster en een goed glas wijn. Nagenietend van de belevenissen van die dag.

Onder leiding van onze gidsen die ruime ervaring hebben op het gebied van 4 x 4 rijden, trekken wij langs de hoogtepunten van Namibië. Dwars door de woestijn richting Sossusvlei, we bezoeken Walvisbaai met zijn honderden flamingo’s en misschien wel duizend zeerobben om uiteindelijk in Windhoek te eindigen.
Wanneer de weersomstandigheden het toelaten en er beschikbaarheid is, is er in Sossusvlei de mogelijkheid om een ballonvaart te maken.

Deze onvergetelijke 7 daagse reis vol avontuur en fotografie, is een 'once in a lifetime' reisbeleving voor de liefhebber van ongerepte natuur en de enthousiaste fotograaf.

6 oktober, Windhoek
Je wordt opgehaald van het vliegveld in Windhoek en verblijft in een gezellige guesthouse. Er is gelegenheid om Windhoek te bekijken.

7 en 8 oktober, Sesriem
Na het ontbijt volgt een mooie tocht over de onverharde binnenwegen naar Sesriem, waar de hoogste duinen ter wereld zijn. Onderweg naar Sossusvlei zal je waarschijnlijk ook springbokken en struisvogels tegenkomen. We bezoeken Sesriem Canyon en kamperen op de camping die tussen het buitenhek en binnenhek in ligt. Vanaf de rand van de camping is er uitzicht over het duinlandschap. 

De volgende ochtend staan we heel vroeg op voor een indrukwekkende tocht door het duinlandschap. Als het gaandeweg licht wordt, geven de lage zonnestralen prachtige schaduwen op de duinen. Je kan deze dag te voet van Sossusvlei en Deadvlei genieten. Aan het eind van de dag verblijven we in een lodge net buiten het park. 

9 oktober, Walvisbaai
Vanuit de Namibië gaan we over rustige, onverharde wegen naar Walvisbaai. Onderweg zijn er veel mogelijkheden voor landschapsfotografie. In Walvisbaai verblijven we in een loge waar de kamer een mooi uitzicht heeft over de esplanade en de baai waar vaak grote groepen flamingo’s te zien zijn.

10 oktober, kanotocht tussen de zeehonden
Voordat we verder reizen naar Swakopmund, een kustdorp omringd door zee en woestijn, gaan we eerst met een safari auto naar Pelican Point. Onderweg kom je regelmatig jakhalzen en flamingo’s tegen. Bij Pelican Point stap je over in een kano voor een bijzondere tocht tussen spelende en voedsel zoekende zeehonden door. Met wat geluk zijn er ook dolfijnen in de buurt. 

Daarna gaan we door naar Swakopmund. Vanaf het dakterras is er een mooi uitzicht op de zee.

11 oktober, living dunes experience Swakopmund
Deze ochtend ga je met ervaren gidsen op de zandvlakte op zoek naar de Little Five, de kleine diertjes die leven in dit schijnbaar verlaten duinlandschap.  
’s Middags rijden we door naar Ombo Rest Camp. Vanaf de bungalow is er zicht op een waterbron waar de dieren komen drinken die op de aangrenzende farm wonen.

12 oktober, Windhoek vliegveld
Er is einde gekomen aan deze mooie rondreis met schitterende landschappen en indrukwekkende ontmoetingen met de wilde dieren in Namibië. We gaan terug naar Windhoek en stappen daar op het vliegtuig naar Amsterdam.

Van 6 t/m 12 oktober 2019

De reis wordt begeleid door Erwin Kessing.

Inclusief:
Dagelijkse begeleiding van een professionele fotograaf
Ervaren chauffeurs en reizen in volledig uitgeruste 4x4
De reis en verblijfskosten van en naar Windhoek
Eten en drinken bij verblijf buiten de lodge
Water en frisdrank onderweg

Exclusief:
Vliegticket Amsterdam – Windhoek v.v.*
Ballonvaart Sossusvlei
Persoonlijke uitgaven en fooien
Maaltijden welke niet omschreven zijn in de reisomschrijving
Alcoholische dranken
Reis en annuleringsverzekering

Prijs per persoon:
Vanaf € 2.799,00 pp onder indeling

Aantal deelnemers:
2 deelnemers

Bezig met laden